sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Väristys - Maggie Stiefvater

Kuvahaun tulos haulle väristys stiefvaterGrace on jo vuosia katsellut kotinsa takana asustelevia susia. Etenkin eräs keltasilmäinen yksilö on saanut hänet pauloihinsa. Suden ja tytön välillä tuntuu olevan molemminpuolinen, luottamuksellinen yhteys.

Sam puolestaan viettää kaksoiselämää. Talvella hän elää metsässä pienen laumansa kanssa ja käy äänetöntä ajatustenvaihtoa pelottoman tytön kanssa. Kesän lämpimät säät suovat hänelle muutaman arvokkaan kuukauden ihmisenä – kunnes pakkanen jälleen vangitsee hänet lumiseen metsään, suden ruumiiseen.

Yhtenä syksyisenä päivänä Grace tapaa kotiovellaan pojan, jonka tuttuus saa hänen henkensä salpautumaan. Vuosien hiljainen suhde kasvaa tiiviiksi, surullisenkauniiksi rakkaudeksi. Mutta nuorten yhteinen aika käy vähiin…


Olin jo pidempään miettinyt tämän kirjan lukemista. olin kuitenkin muiden lukukokemusten perusteella rankannut tämän liian surulliseksi luettavaksi. Onnettomat loput eivät ole minun juttuni. Nappasin tämän nyt kuitenkin kesälukemiseksi, koska syksyllä en haluaisi lukea mitään kovin surullista. Vaikka kyllä tämänhetkinen sää ainakin täyttää syksyn kriteerit!
  Kirja vastasi aika hyvin ennakko-odotuksia. Lukeminenkin takkusi kun ei jaksanut kirjan apeaan tunnelmaan uppoutua kovin pitkäksi toviksi kerrallaan. Kaikilla henkilöillö tuntui olevan asiat huonosti tavalla tai toisella. Toisaalta tuli sellainen olo, että pohjalta ei ole kuin yksi tie ylöspäin joten pientä toivoa oli nähtävissä.
  Kirjan päähenkilöistä tykkäsin kovasti. Graceen oli helppo samaistua tiedepohjaisen ajatusmaailmansa ansiosta. Ihanaa kun päähenkilö on välillä yhtä surkea ihmistuntija kuin minä!
  En ihastunut tähän kirjaan mutta ei tämä mikään huono lukukokemus ollut. Kirjan hyvin erilainen ihmissusitarina oli ehdottomasti syvällisempää luettavaa kuin nuo viimeaikoina lukemani hömppäkirjat. Kyllä tämä kannattaa lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti