maanantai 16. helmikuuta 2015

Dreams of Gods and Monsters - Laini Taylor

Karou-trilogian päätösosa.

Kuvahaun tulos haulle dreams of gods and monstersBy way of a staggering deception, Karou has taken control of the chimaera rebellion and is intent on steering its course away from dead-end vengeance. The future rests on her, if there can even be a future for the chimaera in war-ravaged Eretz.

Kaksi aiempaa kirjaa tuli luettua suomeksi mutta kyllästyin odottamaan suomennosta tästä kirjasta joten lainasin sitten englanniksi. Tuntuu vähän oudolta jos viimeistä osaa ei suomennettaisi mutta toisaalta edellisestä käännöksesrä on jo aika kauan. Toivottavasti ilmestyy jossain vaiheessa, koska kaikki eivät kuitenkaan jaksa lukea alkuperäiskielellä ja kirja on ihan must!
  Eli todella loistava päätösosa huikealle sarjalle! Alkuun kun pääsi niin ei millään olisi malttanut lopettaa. Harvemmin käy näin vieraskielisen kirjan kanssa. Loppua kohti yritin viimeisillä sivuilla hidastella jottei kirja olisi loppunut! Tosi haikeaa mutta toisaalta sarja on alusta asti säilyttänyt korkean tason joten siihen on hyvä lopettaa. Vähän oli lopussa havaittavissa jatkon mahdollisuutta toisen sarjan muodossa. Aika näyttää miten käy.
  Kirja oli sävyltään pitkään varsin synkkä, koska edessä on lähes toivoton sota. Muutamia kevennyksiä oli kuitenkin saatu mukaan jottei meno olisi ihan liian totista. Kirjan parasta antia oli kuitenkin ehdottomasti juoni. Lukija odottaa lopputaistelua, jonka jälkeen henkiinjääneet elävät onnellisina elämänsä loppuun asti. Tämä osuus oli kuitenkin vain sivujuoni eikä kokonaiskuvaa osannut ollenkaan arvata etukäteen. Kirjailijalle todella pisteitä tästä! Ja oli ihanaa lukea ajasta sodan jälkeen enemmän kuin muutama sivu, koska kirjan juoni ei loppunut viimeiseen taisteluun. 
  Henkilörintamalla tapahtui myös joitakin muutoksia. Aiemmissa kirjoissa en ole ollut erityisen ihastunut Suzanaan, joka on minusta lähinnä vaikuttanut pinnalliselta henkilöltä. Tässä kirjassa hahmo saa kuitenkin ihan uutta särmää ja ansaitsee lempinimensä Neek-neek huomattavasti aiempaa paremmin. Myös uusi hahmo Eliza oli mielenkiintoinen tuttavuus, jonka tarkoitus kirjassa kiusasi aivosoluja yömyöhään saakka. Eikä mikään arvaus osunut oikeaan...
  Valittamisen aihetta kirjasta on vaikea löytää. Taas kerran huipputuote! Toivon todella, että kirjailija intoutuisi vielä kirjoittamaan jatkoa sarjalle. Jutunjuurta kyllä löytyisi!
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti