perjantai 29. toukokuuta 2015

Yön valitut - C.J.Daugherty

Night School -sarjan 1.osa.


Keneen voit luottaa, kun kaikki valehtelevat?
Allie vihaa koulua. Hänen isoveljensä on karannut kotoa, ja Allie on joutunut vaikeuksiin. Allien vanhemmat lähettävät hänet eristäytyneeseen Cimmerian sisäoppilaitokseen.
Yllätyksekseen Allie viihtyy Cimmeriassa ja saa pian ystäviä. Hän ihastuu komeaan Sylvainiin, mutta tuntee välitöntä yhteyttä sulkeutuneeseen Carteriin.
Allielle selviää, ettei Cimmeria ole tavallinen sisäoppilaitos. Jotkut koulun oppilaista ja opettajista piilottelevat salaisuutta. Mikä on yökoulu, josta kukaan ei saa puhua?
Pian Cimmeria alkaa tuntua todella vaaralliselta paikalta...
Parempaa lukemista odotellessa lainasin tämän kirjan kirjastosta. Takakannen ja nimen perusteella odotin kirjan kertovan  vampyyreistä tms. joten sain yllättyä kun kirjan salaisuudet alkoivat paljastua. Kirja ei sisältänyt ollenkaan fantasiaa vaikka kaikenkarvaiset, yliluonnolliset olennot olisi hyvin voinut sijoittaa kirjaan eikä kukaan olisi ihmetellyt. Tästä huolimatta kirja tempaisi heti mukaansa enkä olisi millään malttanut keskeyttää lukemista!
  Kirja kertoo Alliesta, joka joutuu vastoin tahtoaan lähtemään syrjäiseen sisäoppilaitokseen. Heti alkuun Allie huomaa olevansa kahden pojan kiinnostuksen kohde mutta kumpi onkaan se oikea? Lukijallekaan se ei heti selviä ja siitä iso plus kirjailijalle. Tällaisesta aiheesta tuntuu olevan vaikea kirjoittaa puolueettomasti. Ja olihan se mukavaa vaihtelua olla useampi varteenotettava vaihtoehto!
  Kirjan koulusta tuli mieleen Tylypahka, koska se tuntui olevan yhtä syrjässä nykypäivästä. Kielletty metsä ja vanha kartano koulurakennuksena vielä lisäsivät vaikutelmaa. Pöllöpostia ei sentään käytetty vaikka kännykät ym. olivatkin kiellettyä tavaraa. 
  Ainoa miinus kirjassa olivat jotkin yksityiskohdat joita ei oltu saatu kohdilleen. Itseäni tällaiset asiat häiritsevät, koska ne pilaavat muuten hyvää lukukokemusta. Muuten tykkäsin kirjasta todella paljon ja suosittelen myös fantasian ystäville. Itselläni toinen kirja odottaa jo hyllyssä lukemista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti