sunnuntai 16. elokuuta 2015

Kodittomat sielut - Gena Showalter

Intertwined-sarja 1.osa.

Aden Stone oli saanut taas uuden mahdollisuuden, jonka tyriä. Hänet oli sijoitettu asumaan ranchille, joka oli tarkoitettu hankalille pojille, perheettömille ja mahdottomille. Aden ei ollut skitsofreeninen, kuten kaikki häntä hoitaneet lääkärit luulivat. Hän vain keskusteli päässään asuvien kodittomien sielujen kanssa. Tällä kertaa Aden halusi onnistua. Hän halusi kouluun tavallisten nuorten keskelle ja hän halusi tavata uudestaan Mary Annin, jonka hän oli kohdannut hautausmaalla. Tyttö oli ainoa, joka sai äänet hänen päässään vaikenemaan.
Mary Ann Gray eli kahdestaan isänsä kanssa, jonka silmäterä tämä oli. Mary Annilla oli rakkautta ja hänellä oli viisitoistavuotissuunnitelma: hän keskittyisi kouluun, opintoihin ja valmistuisi psykologiksi. Isä yritti houkutella Mary Annia ottamaan rennomminkin ja saamaan ystäviä.
Kun Aden aloitti Mary Annin koulussa, kaikki tuntui muuttuvan. Kiltin koulutytön maailma oli yhtäkkiä muutakin kuin läksyjä ja jalkapallopojan kosiskelua. Yhdessä Mary Ann ja Aden olivat keskellä maailmaa, jossa ihmissudet, vampyyrit, noidat ja peikot olivat osa arkipäivää ja jossa toiveet ja pelot oli kääritty samaan pakettiin. Yhdessä he pystyisivät selvittämään menneisyytensä ja antamaan kodittomille sieluille kodin.
Valitsin kirjan selailtuani jonkin aikaa fantasiakirjasivuilla. Juoni vaikutti mielenkiintoiselta ja hieman erilaiselta kuin ihan normifantasia. En todellakaan joutunut pettymään! Toki mukana oli myös paljon totuttuja fantasia-aineksia, kuten vampyyreja ja ihmissusia. Perusjuoni oli kuitenkin mukavan erilainen eikä yllättäviä junenkäänteitä puuttunut. Itse en ainakaan suurimman osan aikaa arvannut, mitä seuraavaksi tulee tapahtumaan. Kirja piti otteesssaan ensimmäisiltä sivuilta alkaen.
Kirjailija oli myös hyvin onnistunut tuomaan esiin, miksi Aden on viettänyt suurimman osan elämästään mieliaairaalassa. Salamyhkäiset kuiskailut vampyyreista koulun käytävillä tuskin luovat kovin tervettä kuvaa ihmisestä saati sitten päänsisäisten äänten kanssa keskustelu. Voi vain ihmetellä, miten Aden on säilynyt niin normaalina noissa olosuhteissa.
Oikestaan en millään malttaisi odottaa seuraavan osan saapumista mutta yritetään selvitä. Ainoa miinus on, että kolmatta osaa ei löytynyt kirjastosta ja sarja jää ilmeisesti kesken (syytä en tiedä). Suosittelen silti kirjaa kaikille hyvää kirjaa kaipaaville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti