keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Book of Life - Deborah Harkness

The All Souls -trilogian 3.osa.

Kuvahaun tulos haulle book of life harknessTaas yksi sarja saatu päätökseen! Tämä sarja taitaa olla uusi lempparini. Tai ainakin heti Karoun jälkeen. Vaikea päättää kun molemmat ovat niin hyviä!

Kirjan juoni oli periaatteessa yksinkertainen ja vähän odotin kirjan keskittyvän Ashmolen etsintään. Olisihan se pitänyt tietää edellisen kirjan perusteella ettei kirjailija mene heti asiaan. Ashmolen etsintä tuntuu välillä suorastaan sivuseikalta, mikä ei haitannut yhtään. Juoni keskittyy olioiden historiaan myös nykyteknologian voimin ja kirjailija oli selvästi säästänyt pari yllätystä loppumetreille. Itse en ainakaan kaikkea arvannut etukäteen.

Loppuratkaisun lähestyessä oletin myös kirjan vauhdin kiihtyvän mutta tunnelma on ihanan rauhallinen. Asioita hoidellaan omalla painollaan ilman että viholliset piirittävät viimeistä linnoitusta. Tätä lisää! Oli nimittäin huomattavan rentouttavaa lukea kun ei ollut jatkuva hoppu. Toisaalta ikävien juonenkäänteiden lukeminen tumtui sitäkin karmivammalta kun oli tuudittautunut leppoisaan tunnelmaan. 

Kirja ei ihan yltänyt samalle tasolle edellisten kanssa vaikka todella hyvä päätös sarjalle olikin. Toivottavasti kirjailijalta löytyy myös muuta tuotantoa. koska aion ehdottomasti lukea myös tulevaisuudessa ilmestyvät tuotokset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti