torstai 2. huhtikuuta 2015

Vieras - Stephenie Meyer

Kuvahaun tulos haulle vieras meyerSieluiksi kutsutut näkymättömät viholliset ovat valloittaneet maapallon. Pienet tunkeilijat ovat asettuneet asumaan ihmisten pään sisään vieden ruumiilta heidän omat sielunsa. Suurin osa ihmiskuntaa on jo tuhoutunut, kun yksi viimeisimmistä jäljellä olevista ihmisistä, Melanie Stryder, napataan.

Vaeltajaa, jolle annetaan Melanien vartalo, on varoitettu ihmisenä elämisen haasteista, tunnekuohuista ja elävistä muistoista. Uudessa kehossaan hän joutuu kuitenkin kohtaamaan odottamattomia vaikeuksia: hänen vartalonsa entinen omistaja kieltäytyy luovuttamasta mieltään tunkeilijalle ja haihtumasta pois.

Vaeltaja yrittää selailla Melanien ajatuksia toivoen pääsevänsä maapallolla vielä sinnittelevän ihmisten vastarintaliikkeen jäljille. Melanie kuitenkin täyttää päänsä kuvilla miehestä, jota hän rakastaa ja joka yhä elää jossakin piileskellen. Vaeltaja ei enää voi erottaa itseään ruumiinsa haluista, joten hänkin alkaa kaivata miestä, joka sielujen pitäisi oikeastaan tuhota. Melaniesta ja Vaeltajasta tulee tahtomattaan liittolaiset, kun he lähtevät vaaroja uhmaten etsimään miestä, jota he kumpikin rakastavat.


Vähän epäillen suhtauduin tähän kirjaan kun Twilight ei ihan lempisarjoihini päässyt. Onneksi kuitenkin aloitin kirjan. Kun kerran aloitin, en enää millään olisi malttanut laskea kirjaa käsistäni! 
  Juoni vaikutti takakannen perusteella suhteellisen mielenkiintoiselta ja vastasi aika hyvin odotuksia. Suurin yllätys olivat itse tunkeilijat, joiden olin olettanut olevan julmia orjuuttajia (kuten Tähtiportin Goa'uldit) mutta ne olivatkin hyvin erilaisia. Niiden luonteen takia juoni ei ollut kauheaa verilöylyä kuten yleensä dystopia-sarjoissa. Eli juuri minun makuuni!
  Jotkin kohdat olivat kyllä suorastaan naurettavia, kuten muukalaisten lääkkeet. Tuntuivat vähän liian kaikkivoivilta varsinkin ottaen huomioon, että muukalaiset eivät olleet itse ihmisiä ja olivat kuitenkin eksperttejä maapallon organismeissa.
Suurin miinus oli kyllä se, ettei sarjaan ole jatkoa eikä tällä kertaa johdu suomennoksesta. Meyer ei vain ole kirjoittanut jatko-osia vaikka niille on jo nimetkin ilmoitettu. Toivon todella, että kirjailija ryhtyisi hommiin, jotta piinasta päästään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti