sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Riivaus - J.R.Ward

Langenneet enkelit -sarjan 5.osa.

Seitsemän kuolemansyntiä. Seitsemän pelastettavaa sielua. Langennut enkeli, jolla on kovettunut sydän, ja demoni, jolla on kaikki menetettävänään, käyvät säälimättömään kamppailuun toisiaan vastaan.

Cait Douglass on juuri saanut särkyneen sydämensä parannettua, kun hänen tielleen osuu kaksi aistikasta miestä. Nämä miehet repivät Caitin sydäntä eri suuntiin, eikä Cait tiedä mihin suuntaan lähtisi - ja minkälaisia kohtalokkaita seuraamuksia hänen valinnallaan saattaa olla.

Langennut enkeli Jim Heron puolestaan valmistautuu sotaan, mutta hän vaarantaa kaiken tekemällä sopimuksen paholaisen kanssa. Heronin pakkomielle viattomaan, helvettiin joutuneeseen olentoon on saattaa hänet sivupoluille pyhästä tehtävästä...

Hieman skeptisesti lähdin tätä kirjaa lukemaan. Edellisen osan jälkeen tuntui ettei tulossa voi olla kuin katastrofi, mikä ei osunut kovin kauas totuudesta. Jimin motiiveja Sissyn suhteen valotettiin vähän enemmän mutta ihan järjettömältähän tuo touhu koko mittakaavassa edelleen tuntui. Kai tuohon taisteluun on jotenkin täytynyt jännitystä saada lisää eikä kirjailija ole halunnut onnettomia loppuja kirjoittaa.
  Muuten kirja osoittautui kuitenkin hyvin mukaansatempaavaksi ja Ward oli taas iskussa. Rakastan Devinan terapiaistuntoja! Ihan loistavaa tekstiä! 
  Tykkäsin kirjan päähenkilöparista ja itse ainakin valitsin suosikkimieheni jo ensitapaamisen perusteella. Toinen vaikutti niin teennäiseltä. Just sellainen, johon törmää baarissa ja on olevinaan niin henkevä, eikä itse voi kuin pyöritellä mielessään silmiään toisen jutuille. 
  Kirja jakautui oikeastaan kahtia pelasttavien ja Jimin ja Sissyn välille. Sissy vaikutti huomattavasti mielenkiintoisemmalta kuin mitä aikaisemman perusteella oli ajatellut. Tosin ei se Jimin päätöstä yhtään ymmärrettävämmäksi tee vaan Sissyn tempperamentti tuntui lähinnä hyvältä sattumalta. Kuolleista kun on vaikea tehdä luonnearviota... 
  Jatkoa ajatellen jäi edelleen mietityttämään tämä "seitsemän sielua" -juttu. Seuraavaa osaa kun mainostetaan sarjan loppuhuipentumana mutta kyseessä on kuitenkin kuudes kirja. Odotin jotain jekkua jo tässä kirjassa mutta vihjeitä kummempaa ei herunut. Jääköön ratkaisu seuraavaan osaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti