maanantai 15. kesäkuuta 2015

Paranormaali - Kiersten White

Paranormaali-sarjan 1.osa.
Kuusitoistavuotias Evie haluaisi olla ihan tavallinen nuori. Mutta normaalielämä on hieman hankalaa, kun ex-poikaystävä on keiju, Evie on kovaa vauhtia retkahtamassa muodonmuuttajaan, ja hänen työnään on yliluonnollisten olentojen kiinni ottaminen.
Eviellä on oma erityinen kykynsä: hän näkee vampyyrien, ihmissusien, noitien ja muiden olentojen naamioiden läpi. Yhtäkkiä olentoja alkaa kuolla ja kaikki todisteet viittaisivat siihen, että Evie on muinaisen ennustuksen keskiössä. Se siitä tavallisesta elämästä...

Ensivaikutelma kirjasta oli vähän sama kuin aikoinaan Percy Jacksonista. Kirjan tyyli on yli-teinimäinen, mikä oli vähän liikaa jopa minulle. Koska Percy osoittautui aikoinaan loistavaksi kirjavalinnaksi, en antanut periksi, mikä olikin hyvä päätös. Kirjan alku oli osa hyvin suunniteltua kokonaisuutta ja päähenkilö olikin loppujen lopuksi normiteiniyttä ihannoiva luonnonoikku. Kuulostaapa houkuttelevalta!

En oikein tykästynyt kirjan perusjuoneen. Olihan hirviöagentti mukavaa vaihtelua mutta perinteisemmät juonikuviot ovat enemmän minun mieleeni. Tyylinsä puolesta (lue: teinimeininki) mukaan olisi sopinut rento humoristinen asenne. Nyt meno oli turhan vakavaa eivätkä tunnelmaa keventäneet edes hyvät vitsit. Kirjan tapahtumat etenivät toisaalta hyvää vauhtia ja monenmoista ehti tapahtua vaikkei kirja ole kovin paksu. Ei käynyt aika pitkäksi tätä lukiessa.

Kirjan keijut olivat todella hämärää porukkaa. Vaikka kirjassa oli useaan otteeseen mainintoja keijujen erikoisesta maailmankatsomuksesta niin tuntui ettei heidän motiiveistaan paljastettu yhtään mitään. Siis ryöstävät tyttöjä mustiin saleihinsa, jotta voivat tanssia heidän kanssaan!? Kuulostaa ihan joltain uneltani ja ne ovat yleensä hyvin omituisia...

Kokonaisuudessaan ihan hyvää ajanvietettä vaikkei lempikirjoihini lukeudukaan! Iskee varmasti nuorempaan lukijakuntaan paremmin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti