tiistai 9. syyskuuta 2014

Insurgent - Veronica Roth

Divergent -sarjan toinen osa. (Suomeksi Kapinallinen)
Meillä on sama suru molemmilla. Meillä on sota sisällämme. Joskus se pitää meidät hengissä, joskus se uhkaa tuhota meidät.
Tris on selvinnyt perhettään kohdanneesta raa'asta hyökkäyksestä, mutta maksanut selviytymisestään kovan hinnan.
Sodan uhka on silti käsin kosketeltavissa eri osastojen välillä. Mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Kuuluuko siihen Neljä ja heidän tempoileva rakkaustarinansa? Sitä Tris ei tiedä. Selvää on, että sodassa ja rakkaudessa on aina valittava puolensa.

Tykkäsin sarjan toisesta osasta ehkä enemmän kuin ensimmäisestä. Odotin pitkään suurta massamurhaa, joka oli hallitsevana ensimmäisessä kirjassa. Sen sijaan tässä osassa tapettiin ennemmin yksittäisiä henkilöitä sieltä täältä eikä kukaan ollut turvassa. Tälläinen jännitys on enemmän minun mieleeni joten plussaa siitä! 
Kirjassa tapahtui myös paljon. Juoni eteni nopeaan tahtiin eikä yhteen paikkaan jääty pitkäksi aikaa pyörimään. Alkuun odotin lisätietoa ja tutkimusta ulkopuolisesta maailmasta mutta kaupungin tapahtumat muuttuivat niin mielenkiintoisiksi, että ulkopuoli unohtui hetkeksi kokonaan. Viimeisillä sivuilla paljastettiin ulkopuolinen tilanne ja ainakin jännitys pysyy yllä kun viimeiseen kirjaan on jätetty näin suuri kokonaisuus. Toivottavasti loppu ei lässähdä kovin pahasti!
Trisin ja Neljän välinen suhde on täynnä epäluottamusta koko kirjan ajan. En oikeasti kykene ymmärtämään miten kaksi ihmistä, jotka luottavat toisiinsa näin vähän, kykenevät olemaan yhdessä! Ehkä juttu on niinkuin Tris toteaa: "Kumpikaan meistä ei ole kovin mukava, joten siksi sovimme hyvin yhteen." Yritä näitä nyt ymmärtää...
Mutta siis hyvä kirja ja seuraava osa luetaan kunhan varaus on noudettavissa kirjastosta (joskus hamassa tulevaisuudessa).

2 kommenttia: