torstai 18. syyskuuta 2014

Langenneiden enkelten kaupunki - Cassandra Clare

Varjojen kaupungit -sarjan neljäs osa.

Rakkaus. Veri. Petos. Kosto. Langenneiden enkelten kaupungissa panokset kovenevat.
Sota on ohi, ja Clary Fray on palannut New Yorkiin. Hän harjoittelee ahkerasti tullakseen Varjometsästäjäksi, ja Jacesta on vihdoin tullut virallisesti hänen poikaystävänsä.

Mutta sitten joku alkaa murhata Valentinen joukkoihin kuuluvia Varjometsästäjiä, ja uhkana on uusi sota. Lisäksi Clary sysää tahtomattaan liikkeelle tapahtumaketjun, jonka vuoksi hän voi menettää kaiken mitä rakastaa. Myös Jacen.
Tämän sarjan olisi hyvin voinut jättää kolmeen kirjaan kuten oli alunperin tarkoitus. Tässä kirjassa on selvästi jo sellainen väkisin jatketun juonen maku. Edellisen kirjan jälkeen olisi ollut mukava jäädä siihen uskoon, että sota on ohi valtakunnassa kaikki hyvin. Varsinkin Simonin elämä lähtee tässä kirjassa varsin kurjaan suuntaan. Päiväkulkija kun ei sovi muiden vampyyreiden joukkoon eikä mihinkään muuhunkaan ryhmään. Vaikka yritystä kyllä on! Claryn ja Jacen suhde taas tuntuu junnaavan paikallaan. Voisivat jo vihdoin päästä asiaan! 
Muuten kirja oli viihdyttävää luettavaa vaikka tuskin luen uudelleen enää näitä viimeistä kolmea kirjaa. Huumoria riitti vaikka juoni olikin aika synkkä. Kirja loppui todella jännään paikkaan joten seuraava osakin on pakko lukea!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti