torstai 15. tammikuuta 2015

Lumoava kirous - Kami Garcia & Margaret Stohl

Rakkautta ennen ensisilmäystä
Gatlinin uneliaassa pikku kylässä kuka tahansa uusi tyttö herättäisi huomiota. Lena Duchannes ei edes ole kuka tahansa, ja Ethan Watelle hän on jotain vielä enemmän. Lena on tyttö, josta Ethan on nähnyt unia. Tyttö, jonka putoamista hän ei voi estää.
Lenalla ja Ethanilla on yhteys, jota kumpikaan ei voi hallita. Yhdessä he nousevat yhteisön ennakkoluuloja vastaan ja astuvat maailmaan, johon kuolevaiset eivät ole astuneet. Salaisuus, lumoava kirous, on valmis nousemaan esiin, vaientamaan kylässä huutaneen hiljaisuuden.
Lumoava kirous aloittaa eeppisen rakkausdraaman, jonka pohjalta tehty elokuva saapuu Suomeen helmikuussa 2013. Historiallinen noitasaaga on myyty jo 39 maahan.
Olen jo pidempään suunnitellut lukevani tämän kirjan mutta pieni epäilys on jatkuvasti ollut mielessa. Kirjan kansi näyttää niin typerältä kun siinä on näyttelijät elokuvasta. Lisäksi oletin kirjan käsittelevän taas vampyyreja kun kirjaa mainostettiin lahjaksi True Bloodin ja Twilightin faneille. 
Onneksi kuitenkin lainasin kirjan, koska tykkäsin siitä kovasti! Kirja oli hauska ja kerronta kevyttä. Myös suomennos oli mielestäni onnistunut, varsinkin "vanhan kielen" käännös. Alkukaan ei ollut yhtään tylsä vaan heti päästiin vauhtiin. Mielenkiintoa lisäsi myös se, että kertojana oli vaihteeksi poika. Ja vieläpä tämä ei-maaginen osapuoli! Eikä yhtään vampyyreja! Tai ainakaan virallisesti. Taidan olla vähän kyllästynyt vampyyrikertomuksiin, ainakin vähäksi aikaa.
Tapahtumat sijoittuvat Gatlinin pikkukaupunkiin, jossa asuu todella pikkusieluista porukkaa. Muistinpahan taas miksen asu pikkukylässä. Siellä ei todellakaan pääse pakoon juoruja ja pahoja puheita! Tämä paikka vaikutti vielä tavallista kamalammalta ja jotenkin pysähtyneeltä. Odotin, että siihen olisi löytynyt jokin selitys, koska ilman sitä kylä vaikutti jotenkin todellisuudesta irralliselta. Ehkä seuraavassa osassa paljastuu jotain lisää.
Kirja loppui mielestäni hyvään kohtaan mutta loppuratkaisu oli vähän yllättävä. En oikein tykännyt siitä vaikkei se huono lopetus ollutkaan. Jäämme odottamaan jatkoa, joka toivonmukaan löytyy kirjastosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti