lauantai 10. toukokuuta 2014

FAUNOIDIT - Annukka Salama

Kirjat:
1. Käärmeenlumooja
2. Piraijakuiskaaja
3. Harakanloukku (ilmestyy elokuussa 2014)

KÄÄRMEENLUMOOJA

 

 ”Se skeittasi kuin joku Tony fucking Hawk.”
Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Hän putoaa aina jaloilleen, kiipeää puuhun vaikka takaperin ja heittää skeittilaudalla henkeäsalpaavia voltteja. Unna on luullut olevansa ainoa laatuaan, kunnes skeittaa itsensä salaperäisen Rufuksen jengiin. Synkänkomea poika ottaa Unnan suojelukseensa, mutta tuo yhteisöllisyyden lisäksi tämän elämään kasan hallitsemattomia riskejä. Toiset niistä ovat suloisia kuin suudelma, toiset tappavia kuin metsästäjän luoti.
Käärmeenlumooja on faunoideista kertovan sarjan villin tyylikäs avausosa, joka yhdistää yliluonnollisia aineksia ja leiskuvaa intohimoa poikkeuksellisen vetävällä otteella. Annukka Salama (s. 1980) on tamperelainen nuorten- ja lastenkulttuurin moniosaaja. Käärmeenlumooja on hänen esikoisromaaninsa.
Tästä ei fantasia enää parane! Hulvattoman hauskaa luettavaa alusta loppuun. Tulee ihan omat nuoruusvuodet mieleen! Ideana faunoidit oli ihan raikas uutuus ja oli jännittävää lukea, miten kunkin voimaeläin vaikuttaa persoonallisuuteen ja millaiset voimat kullakin on. Unnan ja Rufuksen kanssakäyminen oli mielenkiintoista luettavaa ja muut K2:n asukkaat olivat ihan omia persooniaan. Vikke tosin oli sen verran ärsyttävä, että ois voinut kyllä hypätä joltain sillalta. Ihanaa kun ei tarvitse mitään suomennosta odotella vaan seuraavat osat saa heti käsiinsä kun ne julkaistaan. Pakko lukea lisää!
PIRAIJAKUISKAAJA
"Rufus ja Unna. Ihan kuin joku King Kong ja Naomi Watts."

Oletko koskaan miettinyt miltä tuntuisi, jos puolet kyvyistäsi tulisi satunnaisesti valitulta eläimeltä? Unna on ketterä kuin orava. Vauhdikas skeittarimimmi lautaili sarjan avausosassa suoraan lukijoiden sydämiin. Kakkososassa faunoidijengi tuulettaa Kalifornian auringossa, jossa Joonea kuumottavat soljuvat kitarasoundit ja paikallisen studion tarjoama levytysdiili. Jännitettä ilmaan tuovat myös aaltoja kesyttävä salaperäinen sisaruspari ja Unnan taustojen jäljitykseen liittyvät riskit: maailman viimeinen tulielementin edustaja ja planeetan ainoa faunoidinaaras ovat arka yhdistelmä, joka kiinnostaa muitakin kuin metsästäjiä. Parin rakkaustarina tuntuu olevan kirjoitettu tähtiin, mutta tekeekö se siitä ikuisen?

Piraijakuiskaajan kyydissä tunteet ovat kuumia, vaahtopäät korkeita ja metsästäjien moraali kylmäävän matala. Sekä sydän että surffilauta heittävät volttia Unnan ja faunoidijengin ihmeellisiä tapahtumia vilisevällä lomalla!

Piraijakuiskaaja jatkaa Unnan ja Rufuksen tarinaa uusissa maisemissa. Kalifornian auringossa on mukavaa lomailla ja tekisi itsekin mieli jo matkaa varailla. Tässä kirjassa Ronnin maailmaan päästään tutustumaan vähän syvällisemmin, ja hänen edesottamuksensa ovatkin todella herkullista luettavaa. Muutenkin uudet henkilöt tuovat tarinaan syvyyttä kun vanhat päähenkilöt eivät enää jaksa niin sykähdyttää. Ei sillä etteivät Rufus ja Unna olisi ihana pari mutta Rufus oli välillä vähän turhankin suojelunhaluinen. Loppuun olikin sitten varattu rajummin yllätyksiä Unnan menneisyyttä koskien ja kirja loppui kyllä todella ikävään kohtaan. Miten sitä jatkoa malttaa odottaa!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti