perjantai 9. toukokuuta 2014

Karou, savun tytär - Laini Taylor

Kirjat:
1. Karou, Savun tytär (Daughter of smoke and bone, suom 2012)
2. Aika taistelun ja tähtivalon (Days of blood and starlight, suom 2013)
3. (Dreams of gods and monsters)

KAROU, SAVUN TYTÄR



17-vuotias Karou opiskelee Prahan taidelukiossa ja hengaa kahviloissa kuten kuka tahansa nuori. Mutta Karou ei ole tavallinen tyttö. Hän osaa puhua 20 kieltä ja on loistava piirtäjä, jonka luonnoslehtiöt ovat täynnä hirviöiden kuvia. Muut eivät tiedä, että hirviöt ovat oikeasti Karoun ystäviä: Issa, joka on käärme vyötäisistä alaspäin ja nainen vyötäisistä ylöspäin, Jasri, jolla on papukaijan nokka ja ihmisen silmät. Ja Brimstone, oinaansarvinen toivomuskauppias, jonka salaperäinen puoti on Karoun koti. Ja hassua kyllä - hirviöiden mielestä ihmiset näyttävät vajavaisilta - hirviöille tavallinen keho ilman muilta lainattuja osia on hukattu mahdollisuus.
Karou auttaa Brimstonea ja käy salaisilla matkoilla ympäri maailmaa hakemassa tälle erilaisten otusten hampaita. Palkkioksi Karou saa toiveita, joilla hän voi toteuttaa toivomuksiaan, tehdä pieniä taikoja. Yhdellä näistä matkoista Karou kohtaa Akivan, enkelin, joka melkein tappaa Karoun, mutta
ei voikaan tehdä sitä, koska rakastuu Karouhun.
Kuka Karou on? Miksi hänellä on hamsatatuoinnit kämmenissään? Miksi hänestä tuntuu, että jossakin on toinen elämä, jota hänen kuuluisi elää?

Todella loistava kirja! Ihastuin heti arvoitukselliseen Karouhun, joka ei itsekään tunne kaikkia salaisuuksiaan. Juoni oli ihan omaa luokkaansa eikä etukäteen yhtään arvannut, mitä tulee tapahtumaan. Kimeerit olivat mielenkiintoinen uusi tuttavuus eivätkä vanhat, kunnon enkelit olleet tässä kirjassa mitä voisi odottaa. Kirja oli hyvin kirjoitettu ja mukana oli huumoria, jota todella arvostan hyvässä fantasiakirjassa. Kirjan loppuratkaisusta en pitänyt mutta tämän sarjan lukemista on pakko jatkaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti