lauantai 5. heinäkuuta 2014

Aika taistelun ja tähtivalon - Laini Taylor

Aika taistelun ja tähtivalon jatkaa Karoun ja Akivan tarinaa täynnä salaisuuksia ja valintoja, kipua, verenvuodatusta ja tuhoa. Kerran he rakastuivat ja uskalsivat kuvitella maailman ilman sotaa. Mutta voisiko se koskaan olla totta? Voiko Akiva koskaan hyvittää tekonsa, ja kykeneekö Karou anteeksiantoon? Onko heidän murskatuilla unelmillaan toivoa?
Prahalainen taideopiskelija ja hirviön kasvattitytär Karou on saanut vastaukset moniin kysymyksiinsä. Hän muistaa kuka hän oli: Madrigal, sirosarvinen kimeeri, joka rakastui vihamieheensä Akivaan, leimuavasiipiseen serafiin. Heidän kielletyllä rakkaudellaan oli kuitenkin kauhea lopputulos. Se johti kimeerien maailman tuhoon, ja nyt Karou antaisi mitä tahansa saadakseen tehdyn tekemättömäksi.
Kun Karou kuulee että hänen rakkautensa takia myös Brimstone, Issa ja Jasri ovat kuolleet, hän jättää katuvan Akivan ihmisten maailmaan ja palaa yksin tuhottuun Loramendiin. Vaikka viimeiset kimeerit onkin ajettu piiloon maan ääriin, ei ikiaikainen sota ole vielä ohi. Karou ymmärtää että hänellä on odottamaton kyky, lahja Brimstonelta. Sen avulla hän ryhtyy kostoon kuolleiden ystäviensä puolesta.
Sarjan toinen osa hipoi taas täydellisyyttä kuten edellinenkin! En millään malttanut laskea kirjaa käsistäni ja se loppuikin aivan liian pian. Ensimmäisen kirjan jälkeen olin saanut Akivasta hetkeksi tarpeekseni joten oli vain hyvä, että mokoma luopio pysyi jonkin aikaa poissa Karoun elämästä! Karoukaan ei ihan heti ollut valmis antamaan anteeksi joten samoilla linjoilla olimme asiasta! 
Tässä kirjassa päästiin tutustumaan enemmän kimeerien ja serafien elämään ja Akivasta paljastui uusia asioita. Karoun elämä oli varsin erilaista kuin ihmisten maailmassa eikä muutos ollut todellakaan helpompaan suuntaan. Huumoria ei silti oltu unohdettu jännityksen ja taistelun keskelläkään. Nyt vain seuraavaa kirjaa odottamaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti