tiistai 22. heinäkuuta 2014

Labyrinttiin (Kuolemanportti 6)

Aikojen alkuhämärissä mahtavat sartanit aiheuttivat maailman eriytymisen tulen, kiven, ilman ja veden valtakunniksi. Nexuksen valtias Xar haluaa saada valtaansa koko universumin. Suunnitelmat ovat kuitenkin mutkistuneet: palvelija Haplo on kääntänyt isännälleen selkänsä.

Nyt Xar yrittää keinoja kaihtamatta löytää tiensä maagisen seitsemännen portin sisään, missä alun alkaen pantiin toimeen maailman Eriytyminen.

Samanaikaisesti Haplo ja Alfred harhailevat vankeina Labyrintissä, joka on täynnä julmaa magiaa ja josta vain harvat onnistuvat pakenemaan. Kokevatko he saman kohtalon kuin kokonainen patrynisukupolvi?


Sarjan kuudennessa osassa saadaan selvästi jo muutoksia aikaan pelkän tarkkailun sijaan. Haplo on Arianuksella avustamassa Jyskyvinssin käynnistämisessä tietämättömänä itseään uhkaavista salamurhaajista. Kirja vilisee tuttuja henkilöitä ja heihin tutustutaan syvällisemmin. Juuri siksi pidin tästä kirjasta. Sarjan alussa henkilöt vaihtuivat joka kirjassa uusiin ja vain ärsyttävä Haplo jäi. Tässä kirjassa useampikin henkilö oppii olemaan itselleen rehellinen ja oppii itsestään jotain uutta. Myös Haplon ja Alfredin ystävyyden kehitystä on ollut ihana seurata kirjasta toiseen ja pidän molemmista paljon enemmän kuin sarjan alussa. 
  Kuten jo kirjan nimestä saattaa päätellä, pääsemme vihdoin tutustumaan vähän tarkemmin labyrinttiin. Paikkaan on viitattu monia kertoja sarjan aikana ja toivoin jo edellisessä kirjassa, että Haplo päätyisi sinne. Labyrintti on äärettömän vihamielinen ja vaarallinen paikka, joten aika ei käy pitkäksi! Myös yllätyksiä on luvassa ja Jyskyvinssin käynnistämisen sivuvaikutukset näkyvät muissa maaimoissa. Myös pahis Xar saa osansa muutoksista eikä kaikki mene ihan suunnitelmien mukaan. Pitää pian hankkia viimeinen osa kun kirja jäi niin jännään kohtaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti