sunnuntai 27. heinäkuuta 2014

Veren voima - Charlaine Harris

Sookie Stackhousen elämää voisi luulla tylsäksi. Hän työskentelee päivät ja usein myös yöt tarjoilijattarena Merlotten baarissa ja asuu isoäitinsä kanssa suvun vanhassa talossa Bon Tempsin pikkukaupungin laitamilla. Sookiella on kuitenkin salaisuus. Hän osaa lukea ihmisten ajatuksia. Kerta toisensa jälkeen tuo lahja - tai kirous - on katkaissut Sookien orastavat romanssinpoikaset. Kaikki kuitenkin muuttuu, kun baariin astuu sisään Bill -niminen salaperäinen muukalainen. Bill on tumma, komea ja karismaattinen - eikä Sookie pysty lukemaan ainoatakaan miehen ajatusta. Romanssin tiellä on vain yksi mutta: Bill on vampyyri. Ja mikä pahempaa, tämän ystäväpiiri koostuu toisista epäkuolleista, joiden harrastukset saavat Billin yölliset puuhat vaikuttamaan partiopoikien leikiltä. Kun eräs Sookien työtovereista löydetään kotoaan kuolleena, torahampaanjälkiä ruumiissaan, louisianalaisen pikkukaupungin asukkaiden syyttävät sormet osoittavat kohti Billiä. Myös Sookiella on epäilyksensä. Hänen on päätettävä, uskoako syyttömyyttään vakuuttavaa Billiä vai kääntyä muiden ihmisten tavoin rakastettuaan vastaan.


Tässä sarjassa vampyyrit ovat aika perinteisiä verenimijöitä vaikka mukaan mahtuu myös seksuaalisempi puoli. Tämä kirja oli vasta toinen aloittamani vampyyrisarja mutta tarkoitus olisi tutustua myös muihin sarjoihin. Tykkäsin Sookiesta ja Billistä, joka ilmeisesti oli vähän erilainen kuin muut vampyyrit (ainakin Billin kavereista päätellen). Kaupungin vampyyriklubit vaikuttivat myös mielenkiintoisilta paikoilta. 
  Kirjan toinen puoli keskittyi murhamysteeriin, ja nämä eivät sitten yhtään iske meikäläiseen. Inhottaa kun porukkaa tapetaan salamyhkäisesti joka puolella! Tästä johtuen olen vähän kahden vaiheilla, luenko seuraavan kirjan vai en. Hyvää luettavaa muuten joten suosittelen kaikille vampyyri ja dekkari faneille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti