sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Houkutus - Stephenie Meyer

”Ensinnäkin: Edward oli vampyyri. Toiseksi: osa hänestä – enkä tiennyt, kuinka voimakas se osa oli – janosi minun vertani. Ja kolmanneksi: olin silmittömästi, peruuttamattomasti rakastunut häneen.” 
Isabella muuttaa isänsä luo tihkuisenharmaaseen pikkukaupunkiin. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin – yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Isabellaa kohtaan ynseästi ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Hän kuuluu perheeseen, joka on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen! 

Vaaroja uhmaten Isabella ja Edward rakastuvat. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta he kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Isabellan suojelusenkeli, mutta kukaan ei ole kauan turvassa, kun vaara hiipii heidän kintereilleen suhteen ulkopuolelta. 

Onko mikään rakkauden voimaa suurempaa?


Tämäkin sarja on ollut jo pitkään lukulistalla ja nyt viimein sain senkin pois päiväjärjestyksestä. Täytyy myöntää, että minulla oli jotain ennakkoluuloja sarjaa kohtaan. Tuli joskus sitä elokuvaa vähän katsottua eikä ollut kyllä minun makuuni. Kirja sensijaan oli aivan ihana! Ihastuin kirjan kansikuvaan ja se sopii hyvin yhteen kirjan nimen kanssa. Muutenkin mukavaa vaihtelua verisille vampyyrinkuville. 
  Bellan ja Edwardin rakkaustarina oli jotenkin niin herkkää luettavaa. Suhde tasapainoilee jatkuvasti veitsenterällä ja paljon on kiinni Edwardin itsehillinnästä. Edward ei kuitenkaan ole mitenkään pelottava vaan päinvastoin tekisi mitä tahansa Bellan puolesta. Bella puolestaan oli hyvin mielenkiintoinen henkilö. Hän oli aidosti varsin erikoinen päätöksiensä vuoksi ja toisaalta jäin miettimään, onko kukaan oikeasti niin kömpelö. Bellan taustoista ei vielä tässä kirjassa selvinnyt mitään mutta oletan, että jotain sinnekin kätkeytyy. 
  Kirjan juoni pysyi hyvin kasassa ja piti ottessaan alusta loppuun asti. Muihin kirjoihin jäi kuitenkin vielä runsaasti aiheita joita vain sivuttiin tässä kirjassa. Ehdottomasti paras vampyyrikirja pitkään aikaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti