lauantai 4. lokakuuta 2014

Safiirinsini - Kerstin Gier

Rakkaus ei katso aikaa -sarjan toinen osa.

Menneisyyteen rakastuminen ei ehkä ole lainkaan hyvä ajatus. Sen huomaa 16-vuotias Gwendolyn, jonka elämä on ollut yhtä vuoristorataa sen jälkeen, kun hänestä tuli perheensä aikamatkaaja. Gwendolynillä ja Gideonilla on kuitenkin muita ongelmia, kuten vaikkapa maailman pelastaminen. Tai se, kuinka oppia tanssimaan menuettia. Kumpikaan ei ole aivan yksinkertaista!
Kaiken lisäksi Gideon alkaa käyttäytyä arvoituksellisesti. Gwendolyn ei ole enää varma, mistä kaikessa on kyse, mutta hän aikoo ottaa siitä selvää. Muutoin halki aikojen kulkevasta rakkaudesta ei tule yhtään mitään.
Kuten jotkut varmaan huomasivat, yritin aikaisemmin lukea tämänkin kirjan alkuperäiskielellä. Se vaatii kuitenkin oman inspiraationsa joten yritys tyssäsi jo alkuunsa eli prologiin, joka meni ihan ohi. Uusintayritys siis suomeksi ja jo sujui! Teksti oli todella kevyttä luettavaa joten aivot narikkaan ja menoksi! Välillä sai nauraa ihan vedet silmissä ja erityisesti tykästyin uuteen hahmoon Xemeriukseen. Kuulin aina sen vuorosanojen kohdalla Shrekistä tutun Aasin äänen, joka on ihan huippu! Suomennos ainoastaan tökki kun oli suomennettu "vesinokka", joka googlen mukaan on joku vesiränni tms. vaikka kyseessä on Gargoili (kuten alkuperäisessä tekstissä sanotaan). 
Gideonin ja Gwenin suhteeseen ei oikein pääse sisään. Gideon käyttäytyy niin omituisesti ja toisaalta molemmat ovat niin umpirakastuneita vaikka ovat tunteneet vasta muutaman päivän. Ja Gideon syyttää myös Gweniä kaikesta mikä ehkä tapahtuu joskus tulevaisuudessa. Tosi reilua ja rakentavaa. Toivottavasti pari saa välinsä kuntoon seuraavassa kirjassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti