sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Allegiant - Veronica Roth

Divergent-sarjan kolmas osa.

The faction-based society that Tris Prior once believed in is shattered—fractured by violence and power struggles and scarred by loss and betrayal. So when offered a chance to explore the world past the limits she’s known, Tris is ready. Perhaps beyond the fence, she and Tobias will find a simple new life together, free from complicated lies, tangled loyalties, and painful memories. 

But Tris’s new reality is even more alarming than the one she left behind. Old discoveries are quickly rendered meaningless. Explosive new truths change the hearts of those she loves. And once again, Tris must battle to comprehend the complexities of human nature—and of herself—while facing impossible choices about courage, allegiance, sacrifice, and love. 

Onpahan taas saatu yksi sarja päätökseen. Ei mielestäni mikään erityinen opus. Tarina oli kirjoitettu vuoroin Trisin ja vuoroin Tobiaksen näkökulmasta ja monet kerrat menin sekaisin, kumpi olikaan taas kyseessä. Tarinan olisi voinut kirjoittaa vain yhden henkilön kokemuksena tai sitten ei minä-muodossa. 
  Tarinan ympäristö vaihtui tässä osassa ja itse olin kyllä odottanut varsin erilaista maailmankuvaa. Lähinnä sellaista, että suurin osa ihmisistä on tappanut toisensa, koska kukaan ei ole yrittänyt tulla kaupunkiin käymään. En oikein tiedä oliko tämä sitten parempi vaihtoehto mutta ainakin yllättävä. Lisäksi tarina oli yhteensopiva edellisten osien kanssa enkä ainakaan itse löytänyt epäjohdonmukaisuuksia.
  Juonenkäänteiden puolesta tapahtumat etenivät saman kaavan mukaan kuin edellisissä kirjoissa. Ihmisiä kuoli edelleen kaikenmaailman rynnäköissä ym. ja alkoi itseä jo suorastaan huvittaa kun päähenkilöt eivät millään malta pysyä erossa tapahtumista vaan pitää suorastaan muidenkin ongelmat ratkoa. 
  Muuten kirjan teksti vaati mukavan vähän aivoitoimintaa. Loppuratkaisusta en tykännyt mutta siitä on vaikea sanoa mitään sen kummempaa spoilaamatta tapahtumia. Taidan kyllä yleisesti ottaen jättää nämä dystopiakirjat ja pitäytyä fantasian puolella. Yliluonnolliset tapahtumat ovat enemmän minu makuuni kuin yleinen lahtaaminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti