tiistai 3. kesäkuuta 2014

Langennut enkeli - Becca Fitzpatrick

Romanssinpoikaset, illat hämyisessä pelihallissa ja yön selkään kiitävät moottoripyörät eivät olleet kuuluneet Nora Greyn elämään. Kunnes hänen biologian opiskeluparikseen ilmestyy kuin tyhjästä Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja synkeän komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Ja kuinka hän on saanut syvät hiilenmustat arvet selkäänsä? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin, lukevan tämän ajatuksia ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa – ja äkkiä myös tappavan vaarallista.
”Osa minusta halusi juosta hänen luotaan kirkuen: Tulipalo! Huimapäisempi puoli tunsi houkutusta katsoa, kuinka lähelle pääsisin leimahtamatta liekkeihin.”
Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, uhrimurhista, lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken…

Odotin tältä kirjalta paljon, koska olin lukenut siitä hyviä arvosteluja. Alku tuntui kuitenkin aika tahmealta eikä Patch sytyttänyt ollenkaan. Norakaan ei sulata elämäänsä ilmestynyttä hurmuria tuosta vain ja lukijan on helppoa olla samaa mieltä. Kaikenlaiset salapoliisitutkimuksetkin tuntuvat lähinnä pitkästyttäviltä. Loppua kohti kirja pääsee kuitenkin vauhtiin ja Patchin omituinen käytös tuntuu paljon järkevämmältä. Noran ystävä Vee oli myös hauska hahmo vaikka välillä kävikin hermoon omine suunnitelmineen ja mielipiteineen. Pidin kirjan loppuratkaisusta ja aion lukea myös seuraavan osan.
Arvosana: 3,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti