sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Näkymätön poika - Holly Goldberg Sloan

Tiheätunnelmainen nuortenromaani tien päällä elävästä Samista. Eräänä päivänä hän kohtaa Emilyn, ja alkaa kapina lainsuojattomuudesta kohti tavallista elämää.


Sam Border on 17-vuotias eikä hän käy koulua. Hänellä ei ole puhelinta eikä hän tunne elokuvatähtiä. Hän elää isänsä ja veljensä kanssa pakettiautossa, joka aika ajoin siirtyy kaupungista toiseen. Isä elää pikkurikoksilla, auringon laskettua pojat etsivät ruokaa.
Sitten Sam näkee Emilyn. Emily laulaa, ei kovin hyvin, mutta heidän välilleen syntyy yhteys. Ensimmäistä kertaa veljekset tutustuvat siihen, mitä useimmat kutsuvat tavalliseksi arjeksi. Alkaa kapina lainsuojattomuudesta kohti elämää, jossa veljesten ei tarvitse olla näkymättömiä.
Näkymätön poika on unohtumaton kertomus jäljestä, jonka kohtaamiimme ihmisiin jätämme. Sitä lukee henkeään pidätellen, kunnes äkkiä havahtuu haluun lukea sitä jollekin ääneen.
Holly Goldberg Sloan on Samin tavoin viettänyt liikkuvaa elämää: hän on asunut Istanbulissa, Alankomaissa ja eri puolilla Yhdysvaltoja. Hän on käsikirjoittanut ja ohjannut useita koko perheen elokuvia.
Tämä kirja ei kuulu fantasiaosastoon mutta tulipahan luettua. Kirja oli selvästi nuoremmalle lukijakunnalle ja henkilöt ja tapahtumat olivat vähän liian täydellisiä - hyvässä tai pahassa. Päähenkilö ei esimerkiksi ole käynyt koulua kuin pari vuotta ja silti pärjää hyvin elämässä, koska on musiikillinen nero ja muutenkin erikoisen lahjakas. Muuten kirja piti jännityksessä loppuun asti ja varsinkin pikkuveli Riddley oli herttainen tapaus. Emilyn ja Samin rakkaustarina oli ihanan herkkää luettavaa. Suosittelen nuoremmille tai jos kaipaa jotain "kilttiä" luettavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti