maanantai 9. kesäkuuta 2014

Liekki - Sophie Jordan

Yhtäkkiä pakoajatukseni tyssäävät. Kaivattu värinä alkaa rintakehästäni, leviää sisuksiini. Ihoni herää eloon. Pääni kääntyy, katseeni pyyhkii luokkaa, pysähtyy Williin.

Kaikki hänessä on kirkkaampaa kuin muistin.

Yhtäkkiä päivät joina en nähnyt häntä tuntuvat ikuisuudelta. Olen odottanut liian kauan sitä, että keuhkoissani alkaisi kiristää, sydämeni hakkaisi ja painautuisi rintakehää vasten.

Olen odottanut liian kauan sitä, että lohikäärme sisälläni herää.

Jacinda on aina tiennyt olevansa erilainen, jopa kaltaistensa seurassa. Drakit, lohikäärmeistä polveutuvat ihmiset, asuvat eristyksissä muusta maailmasta suojellakseen salaisuuttaan ja sukuaan. Erikoistaitojensa ansiosta Jacinda on sekä lauman että sen tulevan hallitsijan silmäterä, mutta hän kapinoi ennalta määrättyä tulevaisuuttaan vastaan.

Rikottuaan lauman sääntöjä Jacinda joutuu jättämään kotinsa ja muuttamaan pikkukaupunkiin lohduttoman aavikon keskelle äitinsä ja sisarensa kanssa. Uusi alku ihmisten parissa ja tavalliseen elämään sopeutuminen ei ole helppoa Jacindalle, joka tuntee lohikäärmeen kuihtuvan pois. Ainoastaan komean ja etäisen Willin läsnäolo saa liekin hänen sisällään roihahtamaan. Jacinda kuitenkin tietää, että Will on lohikäärmeenmetsästäjien sukua, drakien vihollisten poika.

Jacindan on valittava muiden odotusten ja oman tahtonsa välillä. Pystyykö hän elämään tavallista teinitytön elämää ja tukahduttamaan lohikäärmeen sisällään? Voiko hän palata hänelle ennalta suunniteltuun elämään lauman luona vai riskeerata lajinsa suurimman salaisuuden paljastumisen pysyttelemällä metsästäjän lähellä?

Sophie Jordanin Liekki-trilogian ensimmäinen osa on koukuttava ja kiehtova nuortenromaani. Kirjan päähenkilö, drakityttö Jacinda, on omapäinen sankaritar, jonka tarina voittaa puolelleen kaikki
 fantasian ja romantiikan ystävät.

Kirjan juoni kuulosti heti mielenkiintoiselta eikä sisältö pettänyt odotuksia. Pidin heti päähenkilöstä, jonka elämä on hänelle valmiiksi suunniteltu vaikkei hän itse vielä tiedäkään, mitä kaikkea häneltä odotetaan. Jacindan äidistä ja siskosta ei saa kovin mukavaa kuvaa, koska he eivät tunnu ymmärtävän Jacindaa tämän erilaisuuden vuoksi ja yrittävät kitkeä kaikki lohikäärmeeseen liittyvän hänestä. Will puolestaan oli ihana suojeleva ritari perheestään huolimatta ja hänen ja Jacindan välinen suhde on varsin kiihkeä. Kirja kuului taas siihen kategoriaan, jota ei millään meinaisi malttaa jättää kesken ja luinkin sen aika vauhdilla. Suomennosta ei ilmeisesti ole tulossa seuraavista osista joten ajattelin lukea ne englanniksi. Eli ei kannata aloittaa tätä loistavaa sarjaa jos kielitaito ei riitä alkuperäiskieleen! 

Arvosana: 4,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti