sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Neiti Peregrinen koti eriskummallisille lapsille - Ransom Riggs

Viisitoistavuotias Jacob on kasvanut kuunnellen erikoisen isoisänsä kummitusjuttuja eriskummallisista orpolapsista ja hirviöistä. Jacob lähtee hirvittävän perhetragedian seurauksena isoisän tarinoissa esiintyneelle kaukaiselle saarelle Walesin edustalla. Hän löytää saarelta Neiti Peregrinen lastenkodin rauniot.
Jacob tutkii merkillisen talon hylättyjä makuuhuoneita ja käytäviä, ja vähitellen käy selväksi, että taloon aikoinaan majoitetut lapset olivat vähintäänkin eriskummallisia: he saattoivat olla myös vaarallisia. Lapset oli ehkä viety kaukaiselle saarelle karanteeniin, mutta miksi?  Ja jotenkin – niin mahdotonta kuin se onkin – lapset tuntuvat olevan yhä elossa…
Goottisävyinen fantasiaromaani yhdistää unohtumattomalla tavalla aitoja vintage-valokuvia kihelmöivän jännittävään kerrontaan. Hyytävä lukuelämys ei jätä kylmäksi ketään.
Fox Entertainment osti teoksen oikeudet jo ennen sen ilmestymistä ja siitä tuli myyntimenestys ilmestyessään kesällä 2011 Yhdysvalloissa.
Löysin kirjan ihan sattumalta kirjaston hyllyltä ja mielenkiintoinen kansikuva houkutti lainaamaan kirjan. Kansikuvan lisäksi kirjasta löytyi myös muita mielenkiintoisia kuvia, jotka toivat oman säväyksensä lukukokemukseen. Kuvat ovat aitoja vanhoja valokuvia ja kirja rakentuu kuvissa olevien henkilöiden ympärille. Kirjan juoni oli hieman erilainen kuin muissa fantasiakirjoissa ja pidin siitä heti. Neiti Peregrinen tehtävä on suojella orpokodin lapsia hinnalla millä hyvänsä ja Jakob sotkee kuviot kun saapuu saarelle tekemään tutkimuksiaan. Kerronta ei ollut kaikkein koukuttavinta laatua mutta sopi minulle hyvin kun maltoin laittaa kirjan syrjäänkin hetkeksi. Kirja loppui vähän kesken joten oletan, että jatkoa on tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti