perjantai 13. kesäkuuta 2014

Lucian - Isabel Abedi

Jokaisen ihmisen kanssa syntyy samaan aikaan toinen, joka kulkee rinnallamme koko elämän. Koskettava tarina vetoaa rakkaudennälkäisiin yli ikärajojen.
16-vuotiaan Rebeccan koulun, harrastusten ja kaverien täyttämä elämä alkaa järkkyä, kun hän kohtaa Lucianin. Ensi hetkestä alkaen heidän välillään vallitsee omituisen syvä yhteys. Poika on menettänyt muistinsa, mutta tuntuu siitä huolimatta tietävän mitä erikoisimpia asioita Rebeccan menneisyydestä, ja myös tulevaisuudesta.
Todellisuus ja fantasia sulautuvat hienosti yhteen romaanissa, jonka kantava teema on rakkaus. Pahimmillaan rakkaus ajaa itsetuhon partaalle, kauneimmillaan se auttaa unohtamaan muun maailman.
Palkittu saksalainen bestseller-kirjailija Isabel Abedi (s. 1967) on kirjoittanut toistakymmentä lastenkirjaa, ja Lucian on hänen viides kirjansa nuorille aikuisille. Hänen kirjojaan on käännetty useille kielille. Ennen kirjailijanuraansa Abedi toimi copywriterina.
Nappasin tämän kirjan kirjastosta mukaan hetken mielijohteesta. Jo ihan alussa heräsi mielenkiinto kun selvisi, että päähenkilö asuu sateenkaariperheessä. Kirjan juonikin oli mukavan raikas ja pienet arkiset yksityiskohdat piristivät lukukokemusta. Vähän arvasin etukäteen, mikä Lucianin tarina olisi mutta kirja oli silti yllättävä ja jännitys jatkui viimeisille sivuille asti. Kirjan tunnelma oli aika surullinen ja vähän kyllä harmitti kun Rebeckan ja Lucianin välinen romanssi jäi vähemmälle huomiolle kaiken muun keskellä. Muuten todella hyvä kirja vaikkei ihan suosikikseni päässytkään.
Arvosana: 4,5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti