maanantai 9. kesäkuuta 2014

Luukaupunki - Cassandra Clare

15-vuotias Clary Fray joutuu outojen tapahtumien todistajaksi, kun nuori poika surmataan newyorkilaisella klubilla. Clary huomaa näkevänsä asioita, joita muut eivät näe - ei edes hänen paras ystävänsä Simon.

Kun sitten Claryn äiti katoaa mystisesti, alkaa tapahtua. Clary tutustuu varjometsästäjiin, jotka hallitsevat yliluonnollisten olentojen maailmaa New Yorkin arkitodellisuuden laitamilla: maallikoilta näkymättömissä elävät, juhlivat ja taistelevat haltijat, vampyyrit ja ihmissudet.

Häikäisevän komea ja ylimielinen nuori varjometsästäjä Jace Wayland oppaanaan Clary sukeltaa alamaailmaan etsimään äitiään ja Muutoksen maljaa, yhtä kolmesta voimaesineestä, jonka joutuminen vääriin käsiin olisi kohtalokasta. Samalla hän saa tietää itsestään ja äidistään asioita, jotka muuttavat hänen elämänsä lopullisesti... 


Tässä on yksi lempisarjoistani. Luin tämän ensimmäisen osan jo joitakin vuosia sitten mutta tarkoitus olisi lukea se pian uudestaan. Kirja sisältää aivan hulvattoman hauskoja kohtauksia ja varsinkin Simonin bändin nimet saivat monta kertaa repeilemään. Muuten Simon on tässä kirjassa vielä vähän tylsä hahmo, koska on vain tavallinen kuolevainen. Jace on aivan ihana hurmuri, eikä pieni ylimielisyyskään pahemmin haittaa. Suosittelen lämpimästi!

Arvosana: 5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti